TARİHÇEMİZ

MELİKGAZİ ŞEHİT AYŞEGÜL PÜRNEK ANAOKULU

Okulumuz ilk olarak 1995 yılında CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL tarafından Eğitim Öğretime açılmıştır. 2018 yılında okulumuzun ismi, Ankara'da şehit düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru Ayşegül Pürnek anısına Melikgazi Şehit Ayşegül Pürnek Anaokulu olarak değiştirilmiştir.

Okul bahçemizde trafik alanı, STEMBÜS, Sera, Oyun Parkı, ve Otopark bulunmaktadır. 2021-2022 Eğitim – Öğretim yılı itibariyle okulumuzda 1 Okul Müdürü, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Memur, 17 Öğretmen ve 7 Yardımcı personel çalışmaktadır. Kurumumuzda sınıf ve idare odaları dışında Rehberlik Odası, Çok Amaçlı Salon, Mutfak, Yemekhane ve Spor Salonu bulunmaktadır. Öğrenci lavabolarımız ve kıyafet odalarımız sınıf içerisinde olup öğrencilerimiz velilerimize sınıf balkonlarından teslim edilmektedir.Mevcut öğrenci sayımız 359 'dur.